Skip links

Facebook Twitter Insagram
Direct contact Afspraak maken

7. Maak van uw slaapkamer uw veilige haven

U slaapt beter in een schone, koele kamer met voldoende ventilatie. Maar u slaapt nóg beter als uw slaapkamer een oase van rust is. Ook bepaalde rituelen kunnen lichaam en geest helpen om tot rust te komen. De slaapspecialisten van Bosma Bedden Assen geven u graag een aantal tips.

De functie van uw slaapkamer

Uw slaapkamer is… de plek waar u slaapt. Het is belangrijk dat uw brein deze  plek ook associeert met nachtrust en alleen nachtrust! Als u wilt slapen als een roos, voorkom dan dat u andere dingen in uw slaapkamer doet dan waar deze voor bedoeld is. Slapen, knuffelen of wellicht rustig iets lezen voor u het licht uitdoet. Meer niet! Als u in bed op uw laptop gaat werken, met uw smartphone bezig bent of tv gaat kijken, dan is de kans groot dat u later gaat slapen dan goed voor u is. Misschien valt u halverwege in slaap en wordt u na een tijdje weer wakker door het licht of geluid van dit apparaat. Bovendien: het blauwe licht verstoort uw natuurlijke dag- en nachtritme en schermgebruik activeert uw brein, terwijl deze juist tot rust moet komen.

Gun uzelf dat luxegevoel

Luxe hoeft niet duur te zijn. Als uw slaapkamer en beddengoed echt schoon zijn en u duikt na een douche lekker fris onder de wol, dan geeft dat al een heerlijk weldadig gevoel. En die luxe hotelsfeer? Die kunt u zelf heel eenvoudig creëren. Kies voor een dekbedovertrek dat u écht prachtig vindt. Schaf eventueel wat extra sierkussens aan. Zo geeft u een heel gewoon bed die warme, luxe uitstraling. Voor het allermooiste beddengoed gaat u natuurlijk naar Bosma Bedden Assen!

Verban storende elementen Huisdieren zijn heel gezellig, maar als u beter wilt slapen is het een minder goed idee om ze in uw slaapkamer toe te laten. Huisdieren zijn een bron van haren en stof en kunnen uw nachtrust verstoren. Verban alle storende elementen! Zorg voor een goede verduistering van de ramen en elimineer lichtjes en geluiden van bijvoorbeeld een computer, klok of wekker. Als u een lichte slaper bent kunt u kiezen voor oordopjes en/of een oogmasker.


sd

De kaarsenroute

Nu uw slaapkamer een veilige haven is waar rust heerst, is het tijd om uw lichaam en geest klaar te maken voor de nacht. Zorg ervoor dat u, naarmate de avond vordert, al steeds minder wordt blootgesteld aan prikkels van licht en geluid. Schakel beeldschermen uit, leg uw smartphone weg. Doof en dim de lichten al een uurtje voordat u naar bed gaat. Rustige muziek, een warme douche, meditatie- of yogaoefeningen kunnen uw lichaam en geest helpen om te ontspannen. Sommige mensen worden heel rustig van een kaarsenritueel: doof elk kunstlicht en steek een aantal kaarsen aan in uw woonkamer en slaapkamer. Als u een uurtje later naar bed gaat, doof dan de kaarsen op weg naar de slaapkamer. Bij elke vlammetje dat gedoofd wordt op de kaarsenroute, wordt het donkerder en bereiden uw lichaam en geest zich voor op het slapengaan.

 

Ademhalingsoefening
Als u in bed ligt, focus dan op uw ademhaling. Bijvoorbeeld middels deze oefening: tel tot zeven terwijl u rustig door uw neus inademt. Adem uit door uw mond gedurende acht tellen. Wacht vervolgens vier tellen voor u weer inademt. Laat uw buik helemaal omhoog komen als u inademt en omlaag gaan terwijl u uitademt. Een boek op uw buik leggen kan helpen met de focus tijdens deze oefening. Even lezen in dat boek kan trouwens ook heel ontspannend werken! Het is een kwestie van uitproberen wat voor u persoonlijk het beste werkt.

 

Uitgerust wakker worden? Dat kan!

Deze tips kunnen ervoor zorgen dat u op termijn aanmerkelijk beter zult slapen. Wilt u zeker weten dat u een gezonde nachtrust krijgt? Een goed bed is de basis! Kom naar Bosma Bedden Assen voor vakkundig persoonlijk advies. Bij ons vindt u gegarandeerd het beste bed waarin u ooit sliep!

VOORDEEL

ONZE MERKEN

logobar1.1.1psd
logobar2.1.1jpg
logobar5.1
logobar6.1
logobar3.1..1jpg
previous arrow
next arrow