Skip links

Facebook Twitter Insagram
Direct contact Afspraak maken

5. Uw hoofdkussen? Een hoofdzaak!

Een mens ligt maar liefst een derde van zijn leven in bed. Tijdens de nachtrust wordt u fysiek en mentaal ‘opnieuw opgestart’, zodat u de volgende dag optimaal kunt presteren. Het is heel belangrijk dat u uw hoofd al die tijd laat rusten op het juiste kussen! 

Waarom is een goed hoofdkussen zo belangrijk?
Een verkeerd hoofdkussen leidt tot een overbelasting van de wervelkolom en met name van de nekwervels. Kunt u zich voorstellen hoeveel onnodige schade uw nekwervels oplopen door iedere nacht weer urenlang een onnatuurlijke kromming te moeten aannemen, doordat uw kussen uw hoofd en nek niet correct ondersteunt? U kunt last krijgen van nekpijn, pijn in de schouderstreek, rugpijn en hoofdpijn. Daarnaast slaapt u gewoon niet lekker op een kussen dat niet bij u past. Dit gaat zeker ook ten koste van uw humeur en mentale welzijn. Een goed hoofdkussen is essentieel als u uitgerust en fit wakker wilt worden! De keuze voor een hoofdkussen is echt heel persoonlijk. Er zijn kussens die geschikt óf juist minder geschikt zijn voor buikslapers, rugslapers en zijliggers. Ook uw postuur en eventuele klachten bepalen welk kussen u nodig heeft.  

Welk hoofdkussen kiest u?
Kies een kussen met de juiste afmeting en vulling! Er zijn vele soorten en maten: van kussens met een zachte vulling van dons en veren en kussens met een vulling van natuurlijke wol, tot stevige latex en traagschuim kussens. Er zijn kussens die zachte, medium of stevige ondersteuning bieden, mét en zonder nekrol. Heeft u nek- of rugklachten, dan kan een ergonomisch of orthopedisch kussen verlichting brengen. U leest het: het juiste hoofdkussen bepalen is maatwerk. Koop uw hoofdkussen daarom nooit online! Ga naar Bosma Bedden Assen en laat u adviseren door een van onze kundige medewerkers. Wij zijn al meer dan 50 jaar dé slaapspecialist van Drenthe. We mogen u een 100% tevredenheidsgarantie aanbieden. Na aanschaf mag u het kussen binnen enkele dagen ruilen, als deze niet aan uw verwachtingen voldoet. Wij zijn pas tevreden als u lekker ligt!


sd

Zo gaat uw hoofdkussen langer mee! 
Het gewicht van uw hoofd rust op uw kussen en bovendien krijgt het kussen te maken met transpiratievocht. Het is daarom belangrijk om te investeren in een kwaliteitskussen. Zorg ervoor dat uw hoofdkussen past bij uw postuur, wensen, gewoontes en slaaphouding. Vervolgens kunt u ervoor zorgen dat uw hoofdkussen langer meegaat. Het is verstandig om direct een beschermende hoes aan te schaffen, zeker wanneer u snel transpireert. Deze hoes houdt uw kussen langer schoon en kan gemakkelijk in de machine gewassen worden. Let erop dat kussens met de meeste soorten vullingen niet in de wasmachine mogen. Bij sommige polyester of latex kussens kan dit wel; check altijd eerst de wasvoorschriften op het label. Was de hoes en kussensloop wekelijks. Lucht uw hoofdkussen regelmatig in de frisse buitenlucht en schud het dagelijks goed op.

Wanneer vervangt u uw hoofdkussen? 
Een kwaliteitskussen van Bosma Bedden Assen gaat enkele jaren mee. Na een paar jaar gebruik, of wanneer uw hoofdkussen verkleurd is of niet lekker meer ligt, is het tijd om deze te vervangen. Heeft u ’s ochtends last van pijn of stijve spieren in de nek? Dan is uw kussen aan vervanging toe. Bent u wellicht allergisch voor de huisstofmijt in uw hoofdkussen? Dan kunt u veelvuldig wakker worden met een verstopte of lopende neus. Vervang uw hoofdkussen, want een nieuw kussen is vrij van deze mijt. Loop gerust binnen bij Bosma Bedden Assen! Wij helpen u graag een kussen te selecteren waardoor u minder last heeft van klachten of allergieën. Pas vervolgens onze tips toe om uw hoofdkussen zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Uitgerust en zonder nekpijn wakker worden? Dat kan!
Naast uw hoofdkussen zijn er meer factoren die bepalen hoe uitgerust en fit u wakker wordt. Zeker weten dat u een gezonde nachtrust krijgt? Een goed bed is altijd de basis! Kom naar Bosma Bedden Assen voor vakkundig persoonlijk advies. Bij ons vindt u gegarandeerd het beste bed waarin u ooit sliep. 

Meer tips voor een betere nachtrust? Op de hoogte blijven van aantrekkelijke aanbiedingen? Like onze Facebookpagina en mis niets!

[fblike]

VOORDEEL

ONZE MERKEN

logobar1.1.1psd
logobar2.1.1jpg
logobar5.1
logobar6.1
logobar3.1..1jpg
previous arrow
next arrow